Om mig

Home » Om mig

Kreativ webbdesigner, webbutvecklare och webbkommunikatör med erfarenhet från försäljning

Så vem är Tobias Wiklund? Jo, jag är en av de personer som är nyfiken på allt och som aldrig vill sluta lära mig nya saker. Med åren har det blivit en hel del, dels från utbildningar men också från arbeten och olika typer av fritidsaktiviteter. Tror jag drivs av en längtan att göra saker bättre och enklare eller att försöka se saker som just det. Den här sidan är mitt bidrag till att förenkla livet för webbutvecklare, informatörer och andra som vill skapa bra innehåll på Internet.

Jag har en grundläggande konstnärsutbildning i botten och några år med animation och film. Så jag har målat och tecknat en hel del genom åren och det var genom filmen jag kom i kontakt med digital grafik. Jag hade redan på 80 och 90-talet skapat grafik på en Atari ST 1040 (som förövrigt fortfarande startas upp, av ren nostalgi) men det var via filmen som jag på började skapa grafik med moderna PC datorer. Det var på den tiden fortfarande ganska dyrt med datorer så mycket av arbetet var fortfarande helt analogt. Med tiden blev programmering och datorer mer intressant men mest som ett komplement. Efter det studerade jag en multimedia utbildning på Stockholms Universitet och den vävde ihop mina tidigare kunskaper på ett bra sätt tillsammans med en hel del pedagogik. Multimedia blev aldrig den fluga som man hoppades på, dvs CD/DVD med presentationer, men både webben och mobilappar är idag mer som multimedia än något annat.

Efter utbildningen har jag jobbat med försäljning, administration och nu senast webbutveckling/webbdesign. Det innebär att jag utvecklat webbsidor till små och medelstora företag i och runt Småland. Oftast är det utveckling i front-end och helt efter kundens behov och smak vilket ofta innebär korrigeringar och ändringar under hela arbetsprocessen. I jobbet har ingått att även utbilda i CMS system och hjälpa kunder med diverse uppdateringar. Det har gjort mig mer intresserad av innehåll på webbsidor, hur man göra för att webbplatsenska ranka högre i sökmotorer osv.

Det känns svårt att sätta en exakt titel på mig efter som jag både har utbildning och kunskap i flera riktningar. Det som ligger närmast just nu är webbdesigner, webbutvecklare och webbkommunikatör.