Webbdesign

Home » Webbdesign

Webbdesign, grafik och programmering

Hur skapar man en bra design till sin webbplats?  Vilken teknik ska man använda. Hur gör man bra grafik och färgkorrigerar fotografier?  Det är frågor jag har tänk att besvara på dessa sidor.

Jag har sysslat med webbdesign och webbutveckling sedan 2000. De senaste fyra åren på heltid. Här beskriver jag en del av mina erfarenheter, vanliga problem och användbara tekniker.

Utvecklingen på detta område har gått i rasande takt de senaste åren, mycket tack vare smarta mobiler och surfplattor. Även om det idag finns fler plattformar och fler webbläsare vill jag påstå att det är lättare att bygga bra hemsidor. Den nya tekniken har ställt nya krav men också fått webbläsarna att bättre följa standarden från W3C och det har underlättat för alla webbdesigner och webbutvecklare.

Inom programmering har det även hänt en del. Javascript biblioteket jQuery används flitigt, lika så bibliotek för responsivdesign. Öppna API:er används på var och varannan webbsida och användarna förväntar sig allt mer smarta lösningar

Alla dessa nya tekniker innebär också att alla som jobbar med hemsidor måste uppdatera sina kunskaper utvärdera tekniken. Min tanke är att dra mitt strå till stacken genom att dela med mig av min kunskap och mina tankar. Kanske hjälper jag någon där ute.