Skriver en säljande blocketannons?

Home » Skriver en säljande blocketannons?

Hur skriver man en säljande blocketannons?

Så här i sommartider är det säkert många som rensar bland stort och smått. Nu har man tid att sälja sånt som blivit kvar på vindar och i förråd. Själv älskar jag att skapa bra och informativa nätannonser för mina begagnade prylar. Många gånger är det saker jag faktiskt tycker om och uppskattar men som jag ändå måste göra mig av med. Min erfarenhet är att köparna många gånger värderar produktens nytta mer än enbart ett bra pris. Med andra ord, precis som vid all försäljning. Här listar jag mina bästa tips till en informativ och säljande blocketannons. Helt enkel vad du bör tänka på för att sälja din vara på blocket till ett bra pris.

 

Rengör din produkt

Få vill köpa en smutsig och solkig sak så tänk på att rengöra det du vill sälja. Oftast blir man förvånad över hur fin den blir efter rengöringen. Putsa din vara för att ge den mer lyster. Venylglans passar bra på däck och plast. Putsmedel för silver/koppar fungerar på de flesta metaller. Du ska då också se om något behöver lagas, målas eller på annat sätt fixas till.

 

Informera om fel

Om något trotts allt är fel eller skadat på din produkt, informerar om det. Det är bättre att berätta om skavanker i ett tidigt stadium så det inte blir argument för att pruta på priset. Det är extra viktigt när du säljer bilar.

 

Hitta rätt sälj pris

Sök på Blocket och andra annonssajter för att hitta pris på liknande produkter. Tänk på att priset kan variera mellan olika regioner. Lägg inte priset för högt utan försök matcha ditt pris med produktens kvalité och skick. Om du kan tänka dig att sänka priser efter en viss tid lägg dig i överkant.

 

Beskriv vad du säljer

Vissa saker har ett visst märke, namn eller betäckning. Tänk på att beskriva din pryl med rätt namn för att inte missa någon som söker just din pryl. Leta alltid upp fakta om saken som ska säljas. Relevanta fakta kan tex vara namn, tillverkare, tillverkningsår och historia.

 

Ange alla mått

En bild i all ära men många missuppfattar proportionerna och det är synd att missa en försäljning för att köparen inte har förstått hur stor eller liten saken är. Mät höjd, bredd, djup och ev andra mått som kan vara intressanta. Om produkten är extra tung eller skrymmande informera gärna om det.

 

Ta en bra bild

Trotts att bra kameror finns i varje smartphone idag tycks få kunna använda dem. En bra bild gör din produkt mer lättsåld och du kan hålla ett högre pris. Tänk på att du behöver bra ljus för att kunna ta en fin bild så fotografera gärna utomhus eller på en väl upplyst plats. Ta flera bilder och se till att få med hela produkten på minst en bild. Var noga med att bilden är skarp och inte suddig eller skakig.

 

Fördelar med din vara

Det finns bra och dåliga egenskaper med allt men försök att fokusera på det som är riktigt bra. Vad har du uppskattat med produkten? Har du använt den på något speciellt sätt? Vad är den största nyttan med den?

 

Beskriv flera användningsområdet

Även om du har använt din vara på ett sätt eller på en plats kan någon se en annan möjlighet, speciellt om du tipsar om det. Skriv så många olika användningsområden du kan. Kan den tex användas i flera olika sammanhang eller med olika tillbehör? Eller är den bra i olika typer av situationer kanske till och med oumbärlig?

 

Var välkomnande

Avsluta alltid annonsen välkomnande och skriv hur du vill bli kontaktad. Tex tycker många det är jobbigt att ringa så SMS eller e-post passar andra bättre. Skriv i så fall att de får skicka SMS och e-post.